Jadłospis

Jadłospis od 1.06.-5.06.

Poniedziałek 1.06.20r.

Schab duszony w sosie (wieprzowina ,przyprawy ,sos zagęszczony mąką pszenną),pyzy drożdżowe(mąka pszenna drożdże mleko jajko),buraczki gotowane tarte (z oliwą, sokiem z cytryny,przyprawami), kompot

Wartość odżywcza Białko 28g Tłuszcz 17g, Węglowodany 100g, Kcal 670

Alergeny gluten,mleko,jajka

 

Wtorek 2.06.20r.

Rosół  (na wywarze z drobiu z marchewką ,pietruszką,selerem ,porem,natką )z  makaronem nitki(mąka pszenna)

Udko z kurczaka pieczone,Ziemniaki puree(z mlekiem i masłem),surówka z kapusty pekińskiej(z pomidorem ,ogórkiem,kukurydzą,sosem majonezowym, zieleniną) , sok owocowy

Wartość odżywcza:Białko 38g,Tłuszcz 24g,Węglowodany 90g,Kcal 800

Alergeny seler, gluten,mleko i przetwory mleczne,

 

Środa 3.06.20r.

Zupa fasolowa (na wywarze z wieprzowiny,z marchewką, pietruszką,selerem,,porem,fasolą,zieleniną)

Pierogi z truskawkami(mąka pszenna,jajka, truskawki), sok, banan

Wartość odżywcza :Białko 19g,Tłuszcz 18g Węglowodany 110g, Kcal 620

Alergeny seler, gluten,jajka, truskawki

 

Czwartek 4.06.20r.

Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami (filet z kurczaka, suszone pomidory w oliwie,przyprawy),kalafior z bułką tartą(kalafior ,bułka tarta pszenna,masło), ziemniaki z wody, kompot owocowy

Wartość odżywcza Białko 35g Tłuszcz 17g,Węglowodany 95g, Kcal 690

Alergeny gluten ,mleko i przetwory mleczne

 

Piątek 5.06.20r.

Ryba w sosie greckim (filet z mintaja z marchewką,pietruszką,selerem, porem, koncentratem pomidorowym ),ziemniaki z wody, sok

Wartość odżywcza Bi 29g, Tłuszcz 16g,Węglowodany 95g,Kcal 580g

Alergeny ryba,

 

Komentarze są wyłączone.